if i can dream

If I Can Dream, een ‘post reality’ serie

28-07-2010 - Door Hilde de Jong

Een ‘post-reality show’ noemt Simon Fuller (American IdolSo You Think You Can Dance) zijn laatste project If I Can Dream. De multimediale interactieve reality show wordt ‘uitgezonden’ via het online video platform Hulu. Niet op TV? Nee alleen op het web… 

If I Can Dream volgt vijf ambitieuze talenten die ervan dromen om door te breken in Hollywood. Je kunt Ben, Giglianne, Alex, Justin en Kara 24/7 volgen dankzij de 50 camera’s in het huis dat zij delen in Hollywood Hills. Belangrijk verschil met Big Brother is dat de hoofdpersonen niet opgesloten zitten in het huis. Ze worden overal gevolgd, ook tijdens de promotietour waarvoor ze Sydney, Berlijn, Rio de Janeiro, Tokyo en Tapei bezochten. Naast de 24/7 livestream wordt wekelijks een nieuwe aflevering van 30 minuten met hoogtepunten uit die week beschikbaar gesteld op Hulu (ook te zien in NL!) En deze afleveringen zijn tevens te downloaden in de Amerikaanse iTunes store.

Het is opmerkelijk te noemen dat de succesvolle Fuller met zijn nieuwste show volledig inzet op internet en social media. De online kijkcijfers van If I Can Dream halen het niet bij het miljoenenpubliek dat hij eerder metAmerican Idol op televisie bereikte. Het blijkt toch moeilijk om het project onder de aandacht te brengen bij het online publiek. De ‘videotheek’ van Hulu is goed gevuld met kwalitatieve series, hoe weet het publiek je hier te vinden?

Daar is natuurlijk over nagedacht bij de ontwikkeling van het format, de inzet van social media zou de oplossing moeten bieden voor dit probleem. Alle 2.0 trucs worden uit de kast gehaald, volgen en reageren kan via blogs, TwitterFacebook en Myspace… Feit is alleen dat het bereik van een succesvolle TV show als American Idol wordt nog niet wordt geëvenaard. Ondanks het relatief beperkte bereik blijft mister Idols geloven in de ‘post-reality’ show, “The next frontier (in entertainment) is the video world of authentic realtime interaction” aldus Fuller.

Heb je ook ambities om door te breken in Hollywood? Doe dan nu auditie via MySpace, de inschrijving voor de volgende serie (ja hier wordt al aan gewerkt) sluit op 13 augustus.

 En bekijk hier de eerste aflevering:

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.