youtube screeningroom

Films in de Youtube Screening Room

18-11-2010 - Door Hilde de Jong

YouTube Screening Room is een platform voor filmmakers van over de hele wereld. Doel van dit project: Geef jouw film het publiek dat de film verdient…
 
Eens in de twee weken worden er op vrijdag vier nieuwe films in HQ geupload in de Youtube Screening Room. Geen illegale kopieën maar films die met toestemming van de betrokken makers worden geplaatst. Door de rating en discussie opties op Youtube kan publiek direct meningen en commentaar plaatsen bij de films. De meeste films zijn voor publicatie al vertoond op diverse filmfestivals, maar soms vind je ook nieuwe titels die nooit eerder aan groot publiek zijn vertoond.

Jouw film op Youtube?
Dat kan… Youtube roept de nieuwe generatie filmmakers op om films in te sturen:

Be a part of a new generation of filmmaking and distribution and help us connect films and audiences in the world’s largest theater!

If you’re a filmmaker or distributor interested in playing in the YouTube Screening Room, please send an email with information about your film to ytscreeningroom@youtube.com.

Frankie
Een van de film in de Youtube Screening Room is Frankie. Deze film over een vijftien jarige jongen die zich voorbereid op het vaderschap. Hij is er op gebrand de beste vader ooit te worden, maar dag na dag realiseert hij zich beter hoe onmogelijk dit gaat zijn voor hem. In 2008 won deze film de prijs voor beste korte film op het Filmfestival van Berlijn.

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.