SINDS1983 presenteert: Web video in Pakhuis de Zwijger

web therapy

31-07-2010 - Reserveer 12 november in je agenda en kom luisteren naar mijn presentatie over video op het web in Pakhuis de Zwijger. Op uitnodiging van Freelance Factory geef ik een presentatie over de kracht van web video.

If I Can Dream, een ‘post reality’ serie

if i can dream

28-07-2010 - Een ‘post-reality show’ noemt Simon Fuller (American Idol, So You Think You Can Dance) zijn laatste project If I Can Dream. De multimediale interactieve reality show wordt ‘uitgezonden’ via het online video platform Hulu. Niet op TV? Nee alleen op het web…

Jouw video in het Guggenheim museum?

video producer

28-07-2010 - Verdient jouw video een plek in het museum? Upload het video pareltje dan nu op youtube.com/play. De uiterste upload datum voor de eerste creative video biënnale, die Guggenheim museum New York in samenwerking met Youtube organiseert, is 31 juli.

Internet for Peace, manifest in Youtube video

peace

14-07-2010 - Gaat ‘het internet’ de Nobelprijs voor de vrede winnen? De Italiaanse organisatie Internet for Peace stelde een manifest op om ‘Het internet’ kandidaat te stellen voor de Nobelprijs.

Webvideo helden OK Go & The Muppets samen in video

24-06-2010 - Tijdens de Webby awards bundelden OK Go en The Muppets hun krachten. Check deze video van de ’staring contest’ tussen de drummer van OK Go en een Muppet. Nice!

Webserie succes story: Food Party!

food party webserie

31-05-2010 - Van Youtube naar TV… De Amerikaanse Thu Tran begon in 2006 met een groep enthousiaste vrienden filmpjes te maken onder de naam ‘Food Party‘.