De impact van web original content

impact web orgininal content

31-10-2010 - Youtube en Next New Networks (Amerikaans platform voor web series) publiceerden een onderzoek waaruit blijkt dat kijkers van voor het web gemaakte programma’s meer betrokken zijn dan traditionele televisie kijkers.

Web video de nieuwe boekdrukkunst?

screenshot TED Anderson

30-09-2010 - Deze maand verscheen de TED talk van Chris Anderson online met de titel ‘Web video powers global innovation’ . In zijn ‘talk’ stelt Anderson dat de opkomst van web video een wereldwijd fenomeen in gang zet dat hij ‘Crowd Accelerated Innovation’ noemt. Bekijk hier de video!

Annoying Orange best bekeken webserie

anoying orange mashable nr 1

30-09-2010 - Kijkcijfers voor webseries? Ja het bestaat. Op Mashable.com wordt maandelijks een top 10 van de best bekeken webseries gepubliceerd. Met stip op nummer 1: The Annoying Orange.

SINDS1983 presenteert: ‘Webvideo’ op NPOX10

presentatie Hilde de Jong NPOX10

28-09-2010 - Begin deze maand vond het NPOX10 Festival plaats in Hilversum. Naast o.a. Aleks Krotoski, Ernst-Jan Pfauth, Thimon de Jong, Frank Meeuwsen, Sjoerd Pennekamp en Jurriaan van Rijswijk mocht ik ook een praatje houden met als thema: Video Content op het Web, hoe doe je dat?

Philips webserie met Victoria Koblenko

victoria koblenko webserie nigel and victoria

07-09-2010 - Nigel and Victoria, is de titel van de webserie die Philips gisteren lanceerde. In de ‘non-romantic’ comedy / mockumentary komen diverse lifestyle producten van Philips voorbij. Mooie manier om je producten onder de aandacht te brengen: Branded content.

Youtube ‘The Movie’ vers van Youtube

youtube the movie

13-08-2010 - Vergeet ‘Facebook the movie‘ en check de ‘Youtube the movie’…