NFFLabdag op Nederlands Film Festival

04-09-2012 - Door Hilde de Jong

Op 29 september staat het Nederlands Film Festival in het teken van vernieuwende media. Steeds meer filmmakers experimenteren met nieuwe technieken en vertelvormen. Hoe en wat? Makers vertellen over hun nieuwste projecten in het NFF Lab. Check het programma hier.

NFFLabdag staat in het teken van vernieuwing. Vernieuwing in je eigen werk en nieuwe media: verhalen vertellen op ‘nieuwe’ schermen. NFFLab is ontstaan door het samenvoegen van twee programma’s uit voorgaande jaren: 1. Re:visie – re:visie was jarenlang een vaststaand onderdeel van het Nederlands Film Festival en onderzocht het grensgebied tussen film en beeldende kunst. 2. Beeldenstorm –Film en digitale beeldcultuur was het hoofdthema van het NFF 2011 en onderzocht  hoe technische ontwikkelingen in het digitale tijdperk nieuwe mogelijkheden kunnen bieden voor de cinema. Aangezien beide programma’s focussen op vernieuwing zijn deze in 2012 samengebracht in NFF Lab.

Binnen NFFLabdag vallen de volgende programmaonderdelen:
 
VERSPECTIEF - een frisse blik op vertellen in beelden
Zaterdag 29 september 10:45 – 12:45 SSU blauwe zaal
Hoe breng je vernieuwing in je werk? Wat kunnen grensverleggende en traditionele filmmakers van elkaar leren?
 
VERDER DAN HET WITTE DOEK -  openbare projectbespreking van de app van Bellicher: Cel
Zaterdag 29 september 13.30 tot 15.30 SSU Blauwe zaal
Uitgebreide projectbespreking aan de hand van de net gelanceerde app van Belllicher Cel. Waar loop je tegenaan als je een e-cultuur project wil ontwikkelen in Nederland?
 
BLIND DATE FOR THREESOMES
Zaterdag 29 september 17.00 tot 18:45 Filmcafé in het Festivalpaviljoen
Nog niet eerder vond in Nederland een meeting plaats tussen locative based designers, game- en filmmakers. Hier gaan ze een blind date aan. Het zou zo maar de kick-off kunnen zijn voor een nieuwe manier van verhalen vertellen. Op inschrijving via nfflab@filmfestival.nl
 
OVERIGE PROGRAMMA’S IN NFF LAB
Net als vorig jaar kijkt het NFF verder dan het witte doek en zijn er ook weer 3 Favoriete Avonden waar toonaangevende platformen hun mooiste online, innovatieve media, games, videoclips en andere vernieuwende beeldverhalen laten zien. In één klap op de hoogte van de nieuwste projecten.
 
DE FAVORIETE VIDEOCLIPAVOND VAN 3VOOR12
Donderdag 27 september 20:00 – 21:30 theater Kikker
Veel beeldvernieuwing vindt plaats in videoclips. Deze avond toont 3voor12 de mooiste exemplaren. Presentatie: Isolde Hallensleben
 
DE FAVORIETE INNOVATIEVE MEDIA AVOND VAN STRP
Zaterdag 29 september 20:00 – 21:30 theater Kikker
Toonaangevend festival voor kunst, muziek en technologie STRP vertoont de mooiste innovatieve media. Inclusief korte presentatie van Human Birdwings– de hoax van 2012 - door Floris Kaayk.
 
DE FAVORIETE ONLINE AVOND VAN BRIGHT

Woensdag 3 oktober 20:00 – 22:00 theater Kikker
Lifestyle mediamerk Bright vertoont favoriete online films met aansluitend de uitreiking van de prijzen van de NFF Online Competitie.
 
JEROEN WILLEMS PRESENTEERT NFF LAB
Zondag 30 september  15:00 – 16:30 Louis Hartlooper Complex 4
De Gast van het Jaar stelt elk jaar naar eigen wens een programma voor het NFF-publiek samen. Acteur Jeroen Willems presenteert dit jaar een speciaal programma van experimentele films, samengesteld met Ronald Ockhuysen.

Meer informatie: www.filmfestival.nl

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.