IntoNow: de luisterende second screen app

IntoNow Yahoo app

29-11-2011 - Is jouw iPad nooit ver weg als je TV kijkt? Dan is deze de Yahoo IntoNow app misschien iets voor jou. De app analyseert op basis van het geluid van je TV waar je naar kijkt en toont extra info over het programma.

Publiek en merk: ‘Brand integrated storyworlds’

pratten LA DIY Days branded storyworld

31-10-2011 - Net als Henry Jenkins, Lance Weiler en Tommy Pallotta hield transmedia 'expert' Robert Pratten een praatje tijdens de DIY Days in LA op 28 oktober. Zijn onderwerp: 'Brand integrated storyworlds'. Interesting!

Twitter & TV: zo moet het (volgens twitter)

28-10-2011 - In deze video bundelde TwitterHQ de 'best practices' van twitter intergratie: hastags on-air, live-tweeting en 'curated' tweets.

Online Magazine ‘Google Think Quarterly’ PEOPLE

google think quarterly people

30-09-2011 - Een interessante portie leesvoer: het online kwartaalblad van Google. Think is een plek waar experts, leiders en Google's eigen visionairs hun kennis en inzichten delen over 'what's to come'. Thema van de laatste editie is PEOPLE.

2e scherm ‘avant la lettre’: Winky Dink

girl drawing winky dink

21-09-2011 - Een stukje TV geschiedenis: Met de Winky Dink and You Magic Kit ontdekten kinderen het tweede scherm lang voordat de iPad bestond. In de jaren '50 ontwikkelde Harry Princhett voor CBS de eerste interactieve televisie show.

Live Storytelling, kippenvel verzekerd!

live storytelling

30-11-2010 - Verhalen vertellen hip? Een comeback van de kampvuur setting? In Amerika groeit de populariteit van het fenomeen ‘live storytelling’ de laatste jaren sterk. Juist in het digitale tijdperk is dit een interessante ontwikkeling.