Eindredactie blog TV Lab 2011 (Nederland 3)

26-08-2011 - Door Hilde de Jong

TV Lab is de experimentele week vol vernieuwende programma's op  Nederland 3. Tijdens de derde editie van 29 augustus t/m 2 september 2011 staat Nederland 3 volledig in het teken van nieuwe formats en interactie met het publiek.

Programmamakers van de Publieke Omroep krijgen de kans om hun nieuwste formats te testen op televisie. Daarbij is de grote vraag: zijn deze formats origineel, vernieuwend en horen ze thuis op Nederland 3? Voor de beoordeling van de TV Lab programma’s wordt de hulp ingeroepen van het publiek. Als lid van het TV Lab Panel kan iedereen zijn mening geven over de programma’s en zo de makers helpen om hun formats nog beter te maken.

Eindredactie TV Lab blog
Op freelance basis werk ik van februari t/m september 2011 als eindredacteur van het blog rond TV Lab 2011. In februari 2011 startte het TV Lab blog met als doel kijkers en programmamakers vanaf het begin meer te betrekken bij het televisie experiment. In interviews met makers en blogs van netmanager Roek Lips wordt verteld over de gang van zaken achter de schermen bij TV Lab en interessante ontwikkelingen in het medialandschap.

Tijdens de TV Lab kijkerspitch die in maart van start ging, deden we op het blog verslag van de strijd waarbij kijkers met hun format uitzendtijd konden winnen op Nederland 3. In aanloop naar de start van TV Lab op 29 augustus publiceerden we diverse interviews met makers die vertellen over het ontstaan van de programma's en gebeurtenissen tijdens het productieproces. In de TV Lab week doen we voor het blog verslag vanuit de Greenroom: het backstage zenuwcentrum van TV Lab.

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.