Live interactie met Sesame Street Kinect TV

03-04-2012 - Door Hilde de Jong

De 'MIP' in Cannes is begin april het podium voor media professionals en producenten die hun juweeltjes op de internationale markt willen slijten. In dit broadcast circus is ook steeds meer aandacht voor innovatieve en interactieve projecten. Een voorbeeld: Sesame Street Kinect.

In de MIP Cube, het innovatie lab speciaal gereserveerd voor presentaties over 'The Future of TV' toonde Josh Atkins (Senior Design Director, Microsoft Soho Productions Studio) een demo van Sesame Street Kinect TV. Een interactief TV project dat later dit jaar zal verschijnen voor de Xbox 360.

What happens if the TV can watch you back?
Deze vraggen stelden de ontwikkelaars bij Soho Productions zichzelf voor de ontwikkeling van de nieuwe toepassing voor de Kinect technologie:
1. What would happen if people, and specially children could speak to the TV and the TV could answer?
2. What would happen if the last 25 years of interactive design and usability principles were applied to a TV show?
3. What would happen if we partnered with a great TV organization and worked with them to bring magic of Kinect to their television programming?

Springen met Koekiemonster
Het resultaat is een interactieve educatieve vorm van kindertelevisie die veelbelovend is voor de toekomst. Atkins geeft in zijn presentatie op de MIP drie duidelijke regels die volgens hem van noodzakelijk belang zijn bij de ontwikkeling van interactieve toepassngen voor TV.
- participation is optional
- whatever the show asked you to do it need to be very simple, no complicated rules
- instant rewarding and fun

Meer Sesame Street Kinect?
Bekijk de presentatie van Josh Atkins inclusief demo's op Youtube.

Meer MIP TV?
Check het blog en het YouTube Kanaal waar je verslagen en registraties van bijna alles keynotes en discussies terug kunt vinden.

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.