Test live mee met #ookgetest (VRT)

29-11-2011 - Door Hilde de Jong

Na de geslaagde experimenten met de diabetestest en de ooggetuigentest (zie video) zet 'Ook getest op mensen' meer dan ooit in op interactieve en sociale media. Dat het programma helemaal live wordt uitgezonden, biedt veel mogelijkheden en daar maken de programmamakers gretig gebruik van.

Het programma
Dagelijkse kwaaltjes, grootmoeders wijsheden, voedings- en sporttips; presentator Marcel vanthilt schuwt geen enkel onderwerp. Ook getest op mensen brengt duidelijkheid in de studio en via reportages. Op een boeiende en verrassende manier, maar altijd gebaseerd op wetenschappelijke studies. Ook getest op mensen legt in de nieuwe reeks nog meer de nadruk op de betrokkenheid van de kijker. Het is een gezondheidsmagazine voor en door kijkers; zij stellen de vragen, zij vertellen waar zij mee zitten en zij komen van de experts te weten hoe het nu echt in elkaar zit.

Er zijn vier nieuwigheden in dit vierde seizoen. Zo kan Marcel rekenen op proefkonijn Eva Daeleman (bekende Vlaming want omroepster en presentatrice), die haar lichaam ter beschikking van de wetenschap zal stellen. Er is een mobiel lab (video) dat Vlaanderen doorkruist met pertinente gezondheidsvragen, een eigen testruimte in de studio en er zijn nog meer kansen voor de kijkers om deel te nemen aan experimenten, vragen te stellen en ervaringen te delen.

Tweede scherm bij de VRT
Meer over de ontwikkeling van tweede scherm toepassingen door de VRT lees je in dit (PDF) document: 'Social network platform for second screen media experiences

bron: een.be

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.