documentaire plan

Stappenplan voor jouw documentaire

16-11-2010 - Door Hilde de Jong

“Stel, je hebt een idee voor een documentaire, hoe pak je dit aan?” Dit is de titel van het artikel dat ik schreef in opdracht van NPOX naar aanleiding van het IDFA dat op 17 november van start gaat. Ben jij een documentairemaker in de dop? Dit stappenplan helpt je op weg.  

Stel, je hebt een idee voor een documentaire, hoe pak je dit aan?

Op 17 november opent het wereldberoemde IDFA Documentary Festival met de film Stand van de sterren (Position Among the Stars) van de Nederlandse regisseur Leonard Retel Helmrich. Het IDFA staat bekend om het aanbod van niet te missen documentaires van bekende en minder bekende makers. Deze documentaires begonnen allemaal met een goed idee in het hoofd van een maker. En wat doe je met zo’n idee, waar ga je naartoe om dit te verwezenlijken en ooit misschien in de IDFA selectie terecht te komen? NPOX maakte een ronde langs de documentaire loketten bij de omroepen en zocht het voor je uit.

In Nederland worden jaarlijks zo’n 200 documentaires gemaakt. En de documentairefilm is en blijft een mooie vorm om je verhaal met het publiek te delen ondanks nieuwe media tools en veranderend mediaconsumptiegedrag. Maar de productie van een kwaliteitsfilm kost veel tijd en geld. En als documentairemaker heb je veel doorzettingsvermogen en liefde voor het vak nodig om je project tot een succes te maken. Heb jij dit in je? Dan zijn er diverse wegen die je kunt volgen om jouw idee van de grond te krijgen…

Lees het complete artikel hier.

 

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.