olympische winterspelen nos 2010

Olympische promo’s winterspelen 2010

15-02-2010 - Door Hilde de Jong

Je kunt er deze dagen niet omheen: hupsende atleten in oranje truien die voor een groot bluescreen figureren in de promo voor de Olympische winterspelen op Nederland 1.

Nou ja… je zou ook kunnen overschakelen naar de BBC. Zij lijken er een traditie van te maken om bijzonder creatief talent uit te nodigen voor de prestigieuze klus die ‘Olympische promo’ heet.

Na het promomeesterwerkje van Damon Albarn en Jamie Hewlett (de mannen achter de virtuele band Gorillaz) voor de zomerspelen in Beijing, was het dit jaar de beurt aan de in Londen gevestigde creatieven vanStudio AKA om in opdracht van de BBC een promo te maken voor Vancouver.

Het resultaat is een grafische animatie van de hand van director Marc Craste en designer Jon Klassen. De strekking van de promo volgens de makers:

It’s a legendary quest, whereby an Inuit hero has to retrieve a spiritual stone that has been taken by a giant Bear from a mystical totem. In the process of his mission our hero draws on his skills in a series of challenging & physically brutal Olympic style sports to recover the precious ice locked stone, thus restoring light and peace to his dark and troubled world’.

FACTS
Commissioned by: BBC / Red Bee Media
Agency: RKCR/Y&R
Director & Designer: Marc Craste
Co-Designer: Jon Klassen
Produced by: STUDIO AKA

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.