Nu ook Youtube-democratie in Nederland

11-05-2010 - Door Hilde de Jong

Na de Youtube verkiezingsprojecten in Amerika en Groot-Brittannië zijn wij in Nederland nu ook aan de beurt om via de videosite in vragen te stellen aan politici. Vandaag lanceerde de NOS het Youtube kanaal met de titel ‘Nederland Kiest’. 

Op de website van de NOS zegt hoofdredacteur Hans Laroes over het project dat hij het zinvol en belangrijk vindt dat de NOS experimenteert met sociale media om het publiek bij de nieuwsvoorziening te betrekken. “Door een samenwerking aan te gaan met een platform als YouTube hopen we informatie te verzamelen die wellicht anders onopgemerkt was gebleven” Verder zegt de NOS het voor burgers makkelijk te willen maken om de dialoog aan te gaan met politici.

Dit soort initiatieven werken het best als je mensen een duidelijke briefing geeft over wat er van hen wordt verwacht. De NOS geeft daarom een aantal tips om de kans te vergroten dat het aantal video’s dat wordt ingezonden ook daadwerkelijk bruikbaar is.

- Korte en bondige vragen (30 seconden of minder) zijn beter geschikt voor op televisie.
- Concrete, inhoudelijke vragen over relevante en actuele onderwerpen maken een grotere kans om door politici te worden beantwoord.
- Creatief gemaakte vragen zijn welkom! Animaties, liedjes, gedichten, montages zijn ook allemaal toegestaan!
- Nadat u uw meesterwerk hebt gemaakt, is het uploaden een fluitje van een cent.

Nu maar afwachten wat voor en hoeveel vragen er zullen worden geupload en hoe de Nederlandse politici daarop zullen reageren…

 

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.