Make Bradford British Channel 4

Multiculti TV Format: Make Bradford British

03-04-2012 - Door Hilde de Jong

Deze 2-delige reality serie die afgelopen maand werd uitgezonden door Channel 4 werd van te voren aangekondigd als 'controversieel': mensen met verschillende culturele achtergrond uit dezelfde stad verblijven samen in een huis en verkennen elkaars ideeën over de Britse cultuur.

Bij het lezen van recensies in Britse kranten valt al snel op dat het de makers niet echt gelukt is om stereotypen te overstijgen. Toch is het een interessant format dat in Nederland ook zeker kans van slagen heeft in het huidige politieke klimaat.

Mooi onderdeel in het programma is de 'Life in the UK test', een soort inburgeringstest die door bewoners van Bradford met verschillende achtergronden  wordt gemaakt. Blank, Moslim, Aziatisch, Paki, etc….  het doet er blijkbaar niet toe: ruim 90% van de 'Britten' uit Bradford zakt voor de test.

Bekijk hier aflevering 1 van 'Make Bradford British' en oordeel zelf. Benieuwd naar de test? Die kun je ook online spelen op de site van Channel 4. Nog een leuke interactieve toevoeging op het format is #MakesYouBritish. Check hier welke begrippen volgens twitteraars getypeerd worden als ECHT Brits. Daarbij kunnen 'chips' en 'tea'  natuurlijk niet ontbreken…

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.