Informatie in een plaatje

29-06-2010 - Door Hilde de Jong

Steeds vaker kom je ze tegen: Infographics. Bloggers omarmen deze trend massaal en in advertenties, kranten en magazines duiken de laatste tijd ook steeds vaker creatieve meesterwerkjes op waarin data wordt gevisualiseerd. Logisch wel in een tijd waarin onderzoeken worden gepubliceerd over de verandering van het menselijk brein door de invloed van internet met als gevolg dat de mens zich blijkbaar steeds slechter kan focussen.

Het verwerken van statistieken en cijfers in oneindige wollige teksten is verleden tijd. Ideaal toch zo’n plaatje waarin feiten en cijfers duidelijk worden weergegeven en je in één oogopslag ziet wat wil weten? De Indonesische webdesigner Bima Arafah deed onderzoek naar het gebruik van infographics en schreef een artikel over de achtergrond en functie van de plaatjes. Arafah maakte ook een inspirerende lijst met voorbeelden van infographics. Zijn artikel vind je hier.

Een interessante toevoeging aan deze trend is dat steeds meer televisiemakers en video creatieven werken met infographics. Een mooi voorbeeld is het Australische actualiteitenprogramma Hungry Beast.

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.