Ben Hammersley NPOX11 Festival

Ben Hammersley: Toekomst van broadcast

19-09-2011 - Door Hilde de Jong

Stel: je maakt radio of tv, je bent een hardcore broadcaster, maar je hebt de afgelopen jaren bepaald niet onder een steen gezeten. Je weet dat je het internet kunt inzetten om het publiek te betrekken bij de content die je maakt, maar je wordt tegen gehouden door gebrek aan kennis of een overvloed aan regels. In traditionele media organisaties is het voor programmamakers vaak lastig om snel te schakelen met de 'internet people'. Is er wel geld voor? Wie moet het doen? Kan het morgen af zijn?

De Britse internetvisionair en mediamaker Ben Hammersley verzorgde de openingskeynote op het NPOX11 Festival op 8 september. Zijn les voor de daar aanwezige mediamakers van de Publieke Omroep: It's up to us: Just Do it! . Bekijk de samenvatting van zijn verhaal hier:Roeland Stekelenburg, ex-hoofd nieuwe media NOS en moderator van de dag, vroeg Hammersley na zijn presentatie naar zijn visie op de toekomst van de Publieke Omroep. Wat doe je als je baas je vraagt om je alleen maar bezig te houden met het TV programma omdat websites niet meer mogen?

Hammersley: "People have confused the technology you use to get the message out, with the purpose of the message in the first place".Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.