iphone app bbc

BBC iphone apps in April 2010

18-02-2010 - Door Hilde de Jong

In April komt de BBC met haar eerste Iphone apps… dan pas? De apps vliegen om je oren, het lijkt erop alsof je echt niet mee meetelt als je er als mediabedrijf niets mee doet en de BBC doet het ‘rustig’ aan? 

De eerste reactie op dit nieuws op Times Online zegt wel iets over de behoefte van de consument aan de nieuwe BBC apps: ‘You could always watch iPlayer in the Safari web browser on iPhone and it works just fine. The iPlayer ‘app’ is probably ten lines of code to call up Safari on the iPlayer web page, not really a big deal.’

Oke… dit is erg makkelijk maar er zit ook wel iets in. Waarom zou je als publieke omroep in alle haast een Iphone app op de markt brengen als er geen behoefte aan is? Of moet die behoefte juist worden gecreëerd?

BBC’s iplayer is te vergelijken met wat we in Nederland kennen als Uitzending Gemist. De Uitzending Gemist app voor Iphone is sinds september 2009 beschikbaar en heeft volgens de NPO in Nederland het afgelopen jaar gezorgd voor 2 miljoen van de totaal 2,7 miljoen opgevraagde Uitzending Gemist streams op mobiel. Via de website werden in 2009 in totaal 148 miljoen video’s opgevraagd, hier kan de Iphone app nog niet tegenop maar uit deze cijfers kan wel worden opgemaakt dat de consumptie van video op mobiel in Nederland steeds populairder wordt.

Voor het succes van video op mobiel in Groot-Brittannië gokt de BBC op het WK voetbal. Met een van de nieuwe apps die de BBC vanaf april aanbiedt is het mogelijk om alle WK wedstrijden van Engeland live op de Iphone te bekijken en alle doelpunten die gemaakt zijn in alle wedstrijden tijdens het WK terug te kijken.

De populariteit van voetbal zorgde er in de Groot-Brittannië eerder al voor dat iedereen daar massaal overschakelde op digitale televisie, dus wie weet wat het WK daar gaat betekenen voor de emancipatie van video op mobiel…

 

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.