ABC OPEN

ABC ‘OPEN’: broadcaster werkt samen met publiek

20-07-2012 - Door Hilde de Jong

"Write it, photograph it, film it, share it…" ABC, de broadcaster 'down under', creëerde een online platform waar Australiers uit alle regio's hun verhaal kunnen delen.

Het wijd uitgestrekte Australië is misschien wel de plek bij uitstek om een sterke community van lokale reporters uit de grond te stampen. Het project ABC OPEN laat zich het best omschrijven als een soort Metropolis op nationaal niveau. In elke regio is een producer actief die lokaal workshops en events verzorgt om het publiek te trainen hun verhaal te delen in tekst, foto en video. Online komen alle verhalen samen en ook regelmatig worden lokale producties gebruikt in uitzendingen op de landelijke televisie.

Dat je samen met het publiek mooie dingen kunt maken bewijst het project 'Dreambox'; een verzameling dromen van van Aboriginals en Torres Strait Islanders. Mensen schreven hun droom op een krijtbord en werden daarmee gefotografeerd. In deze collectie foto's wordt het inheemse Australische leven getoond. Zowel de realiteit van nu en de toekomstplannen en ambities van Australiërs en hun gemeenschap. Benieuwd naar de foto's? Check ze hier.

Wat te melden? Reageer!

Commenting is not available in this channel entry.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.